• 06-51055466
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Marketing en Communicatie
  • Marketing en Communicatie

Online Marketing

Online marketing is het inzetten van op internet gebaseerde kanalen om de (potentiële) doelgroep van een organisatie te bereiken met je boodschap (product, merk, dienst, etc)

Online marketing is een vak dat continu groeit en veranderd en in principe is het niets anders is dan het inzetten van andere hulpmiddelen (social media, email, etc...) voor het behalen van je marketing doelstellingen. Met online marketing kun je meer dan met de traditionele offline marketing omdat er meer kanalen en marketing methodes tot je beschikking staan.

Online marketing op de juiste manier

Online marketing is een onderdeel van het marketingplan dat weer voortkomt uit het strategisch of ondernemersplan. Om rendement te halen uit je investeringen (ROI) is je organisatie online goed inrichten van belang. Hoe je online marketing op de juiste manier inzet lees je op de pagina “Hoe pak je online marketing goed aan”.

"Ignoring online marketing is like opening a business but not telling anyone"

Het doel van online marketing is om (potentiële) klanten te bereiken op de plekken waar ze online tijd besteden aan onder andere lezen, zoeken, winkelen en socializen. Het voordeel van online marketing ten opzichte van traditionele marketing is dat de kosten relatief gezien laag zijn en de resultaten en de effectiviteit goed kunnen worden gemeten.

Online marketing bestaat uit verschillende onderdelen. o.a.:

De uitdagingen van online marketing

Online marketing bied veel kansen maar heeft ook zijn uitdagingen. Zo kan het al snel onpersoonlijk over komen door de virtuele aard van de boodschap. Het is daarom heel belangrijk een goed beeld te hebben van de doelgroep. 
Daarnaast is er veel competitie en concurrentie online voor de “aandacht” van de doelgroep. Daarom is het belangrijk een unieke positionering en online “tone-of-voice” van je merk of dienst weg te zetten.

Lees hier hoe je online marketing op de juiste manier inzet


© 2020 Nadine van Tilburg. All Rights Reserved.