• 06-51055466
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

8 krachtige redenen om video-marketing te gebruiken

Video-marketing is één van de laatste trends op het gebied van marketing communicatie. Een video produceren kost tijd en geld. Niet alleen voor het produceren van de video zelf, ook een goed onderbouwde strategie en doelgroep bepaling is van belang. Heb je nog twijfels en vraag je jezelf af of video het allemaal waard is en of je er wel de middelen voor hebt? Hier zijn acht redenen om aan video-marketing te beginnen.

1 Video verhoogt de conversie en verkoop

Het inzetten van video kan serieus geld opleveren. Als je een productvideo aan een landingspagina toevoegt, kan dit de conversie met 80% verhogen. Studies tonen aan dat 74% van mensen die een uitleg video hebben bekeken over een product tot verkoop over gaan.

Dat video zo effectief is, is eigenlijk niet zo versassend. Ons zicht is het meest dominante zintuig. De meeste informatie die wordt doorgegeven aan de hersens is visueel. Dus wanneer een beeld al meer zegt dan 1000 woorden, denk je eens in wat bewegend beeld voor je bedrijf of organisatie kan betekenen.

2 Video heeft een goede ROI

Een video produceren is misschien niet zo makkelijk of goedkoop als het ontwikkelen van content zoals blogs of social media afbeeldingen, maar 76% van de organisaties die ze inzetten zeggen dat de Return On Investment goed is. Video is de investering dus meer dan waard. Daarnaast wordt het steeds goedkoper een video te maken. Er is steeds meer editing software beschikbaar tegen steeds redelijkere tarieven. Met een smartphone kun je al een leuke video schieten.

Een video hoeft ook niet altijd perfect te zijn, het gaat om de content. Hou er wel rekening mee dat de kwaliteit van je video invloed heeft het imago van je bedrijf of dienst. Een vlogger kan met veel meer wegkomen dan een financiële dienst. Maar de grootste irritatie bij kijkers is wanneer de video het product of dienst niet duidelijk uitlegt.

3 Video creëert vertrouwen

Vertrouwen is de basis voor conversie en sales. Maar vertrouwen opbouwen met je doelgroep is al een doel op zich als bedrijf of organisatie, los van de sales. Het hele idee achter video marketing is gebaseerd op content marketing en het aangaan van lange termijn relaties met je klanten.

Leestip: Inbound vs outbound marketing

Sommige mensen staan nog steeds sceptisch tegenover online aankopen, niet alleen met betrekking tot producten maar vooral ook tegenover diensten omdat die minder “grijpbaar” zijn. Men is vaak bang bedrogen te worden. Met effectieve productvideo's wordt je product gepresenteerd in conversatie vorm. Dat geeft een gevoel van individuele benadering en wekt vertrouwen.

4 Google is gek op video

Een video op je website verlengt de tijd dat een bezoeker op je site doorbrengt. Langere bezoektijden zijn een indicatie voor zoekmachines dat je website goede content bevat. En sinds YouTube over genomen is door Google, is er een aanzienlijke toename in de invloed van video op de positie in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat je YouTube video's SEO geoptimaliseerd zijn. Schrijf interessante titels en beschrijvingen. Voeg een link toe naar de website, producten en diensten. Zorg voor een vervolg stap na het bekijken van de video en verken de wereld van de interactieve video's om actie aan te moedigen.

5 Video spreekt mobiele gebruikers aan

Video en mobile gaan hand in hand. Vanaf het 3de kwartaal van 2013 zijn mobiele video weergave 233% gestegen. YouTube meld dat het mobiele video-verbruik elk jaar met 100% stijgt. Men kijkt graag onderweg video en met het groeiende smartphone gebruik blijft je publiek groeien.
Volgens Google hebben smartphone gebruikers twee keer meer het gevoel verbonden te zijn met het merk als ze een video op hun mobiel bekijken dan wanneer ze hetzelfde beeld op TV zien, en desktop gebruikers 1,4 keer. 

Je kunt niet zomaar elke video aanbieden voor mobiel. Zorg er voor dat de video's die je aanbied aansluiten bij de persoonlijke ervaring die mensen op hun smartphone hebben.

6 Met een video kun je alles uitleggen

Of je nu een simpel product demonstreert of een ingewikkeld concept uitlegt, met een video kun je het duidelijk uitleggen of laten zien. Probeert u een moeilijk concept uit te leggen? Denk aan een animatie, daarmee kun je concepten tot leven brengen en uitleggen en bereik je wat je met tekst niet lukt.

7 Met video haal je zelfs de luie koper over tot actie

Met video breng je niet alleen heel makkelijk je boodschap over, het is ook heel makkelijk te consumeren door je doelgroep. Mensen nemen niet meer de tijd om een productbeschrijving te lezen en goed uit te zoeken hoe een dienst werkt. Ze willen het product of dienst in actie zien.

8 Video wordt makkelijk gedeeld

Wanneer men een video leuk of waardevol vind, delen ze hem op social media. Social networks stimuleren het gebruik van video ook. Facebook heeft 3600 video, live video en Lifestage gelanceerd. Instagram heeft 60-Second Videos & Instagram Stories geïmplementeerd en Twitter heeft Periscope. YouTube is de op 1 na grootste sociale netwerk.

Cijfers Statista.com. Most famous social network sites worldwide as of September 2017, ranked by number of active users (in millions)

 

In deze context is het wel belangrijk om te realiseren dan mensen emoties delen, geen feiten. 76% van de mensen zegt dat ze een video delen als hij leuk is. Creëer dus grappige video's die entertainen om het delen ervan te stimuleren. Emoties zijn misschien geen ROI, maar social shares kan het aantal website bezoeken verhogen en vanaf daar je ROI verhogen.

 


© 2020 Nadine van Tilburg. All Rights Reserved.